Aanbouw

Aanbouw plaatsen

Heeft u al eens nagedacht over het uitbouwen van uw woning? Bijvoorbeeld om meer ruimte te creëren, de woning een nieuw gezicht te geven of om simpelweg de waarde van de woning op te schroeven?

Wat als een paal boven water staat: Het uitbouwen van uw woning brengt genoeg voordelen met zich mee!

Maar voordat u besluit een project van deze omvang uit te laten voeren is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van alles wat hierbij komt kijken.

Hieronder meer toelichten over:

  • de meerwaarde van een aanbouw;
  • vergunningen;
  • de werkzaamheden.

 

MEERWAARDE

Waardevermeerdering van uw woning

Een aanbouw zal zorgen voor waardevermeerdering van uw woning. Simpelweg omdat het aantal m2 is uitgebreid.

Meer ruimte en mogelijkheden

Een aanbouw zorgt voor meer ruimte en meer mogelijkheden om uw woonkamer in te richten. Altijd al de eethoek in een andere hoek willen plaatsen? Dit is uw kans!

Meer licht

In de meeste gevallen geldt dat er ook meer lichtinval in de woning is. Wel lekker als u extra veel van het daglicht kan genieten toch? En een mooie bijkomstigheid, de ruimte oogt nóg ruimer!

VERGUNNINGEN

U heeft besloten dat u een aanbouw wilt laten plaatsen. En dan begint het… regelgeving. De eerste belangrijke stap: Kom erachter of u een vergunning nodig heeft. Wij adviseren u om www.omgevingsvergunningspecialist.nl te bezoeken om te kijken of u wel of geen vergunning nodig heeft.

Indien u wél een vergunning nodig heeft dan assisteren wij u hier graag bij. Zijn contacten met bijvoorbeeld een architectenbureau kunnen goed van pas komen voor het maken van een bouwtekening. Deze kunnen wij dan ook gelijk voor u indienen bij de gemeente. Wel zo handig voor u, een veelzijdig vakman die ook het ‘papierwerk’ voor zijn rekening neemt!

 

WERKZAAMHEDEN

Het plaatsen van een aanbouw is een project van grote omvang. Belangrijk dus om van tevoren goede afspraken maken!

Wij zullen voor u een offerte maken waarin alle werkzaamheden duidelijk zijn beschreven. Hieronder enkele punten die wij alvast op hoofdlijnen aan u mee willen geven.

Doorbraak

Waar wordt de aanbouw geplaatst? Is dit op de plek waar nu al openslaande deuren zijn? Of een pui? Dan kan een groot voordeel voor u zijn! U hoeft in dat geval waarschijnlijk geen stalen balk te laten plaatsen.

In de andere gevallen zullen wij zorgen dat er op een veilige en constructieve manier een doorbraak wordt gemaakt.

Fundering

Moet de fundering rusten op funderingspalen en welke materialen moeten er gebruikt worden?

Communicatie

Nadat alles is getekend en de fundering is gelegd, kan het bouwen van de uitbouw beginnen.

Net als altijd is in deze fase de communicatie enorm belangrijk. Overleg regelmatig om uw wensen (nogmaals) duidelijk te maken. Ook is het fijn om te weten welke specialisten u wanneer kunt verwachten. In een notendop: Door goede communicatie voorkomt u ongewenste verrassingen achteraf.

 

HET BEGINT MET HET INDIENEN VAN EEN AANVRAAG

Bent u overtuigd? Wilt u uw woning compleet ‘nieuw leven inblazen’ en een aanbouw laten realiseren?

Een groot project, wat we graag samen met u stap voor stap realiseren. De eerste stap: Het indienen van een aanvraag.